Kunstbloemen: een mooi en duurzamer alternatief voor verse bloemen! 

Overweeg jij kunstbloemen aan te schaffen, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Wij vertellen je waarom kunstbloemen een duurzamer alternatief is voor verse bloemen.

Kunstbloemen: een duurzaam alternatief voor verse bloemen

Overweeg jij kunstbloemen aan te schaffen, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Wij vertellen je waarom kunstbloemen een duurzamer alternatief is voor verse bloemen.

Het telen van verse bloemen, behalve die in je eigen tuin, is verre van duurzaam en heeft een negatieve impact op ons milieu. Het telen van een bos bloemen in een Nederlandse kas brengt namelijk net zoveel broeikasgassen in de lucht, als het overvliegen van deze bos uit een ver land. Eén boeket telen in een kas, of het importeren uit Afrika of Zuid-Amerika, is vergelijkbaar met de energie die nodig is om thuis achttien keer de was te doen op veertig graden. Nog steeds niet overtuigd?

Niet alleen kun je achttien keer de was doen, ook is het genoeg om vierentwintig dagen televisie te kijken (gemiddeld gebruik), of om twaalf dagen op gas te koken. Allemaal voor één boeket van gemiddeld twintig bloemen. En hiervan heb je vaak maar maximaal 10 dagen plezier.

Kies voor Viv! Home Luxuries kunstbloemen en/of zijden bloemen

Bij Viv! Home Luxuries hebben we een uitgebreid assortiment kunstbloemen en zijden bloemen. Ze zijn schitterend, levensecht, en uitsluitend van zeer hoge kwaliteit. Je kunt ze los in een vaas zetten of je maakt er een fraai boeket of andere creatie van.

Van deze duurzame bloemen kun je jarenlang genieten en je kunt blijven wisselen van bloemsoort, kleuren, combinaties en vazen. Zomerbloemen in de winter of lentebloemen in de herfst? Geen probleem. Wil je even wat anders? Zet ze weg en haal ze volgend jaar weer tevoorschijn. Wanneer je uiteindelijk een leuke verzameling hebt, wissel je makkelijk een paar bloemen voor een compleet nieuwe samenstelling en iedereen zal denken dat je weer een nieuw boeket hebt staan!

Kunstplanten

Bekijk naast onze collectie kunstbloemen ook onze prachtige kunstplanten collectie. Met de realistisch ontworpen planten van hoogwaardige materialen haal jij het groen in huis, zonder dat je er onderhoud aan hebt! Ideaal voor plekken waar planten moeilijk groeien of simpelweg voor de liefhebbers zonder groene vingers.

Alle voordelen op een rijtje

Dat de keuze voor kunstbloemen duurzamer is dan echte bloemen, is nu wel duidelijk. Daarnaast hebben ze echter nog een aantal andere voordelen. Voor jou hier alle voordelen op een rijtje:

  • Je hebt jarenlang plezier van kunstbloemen en -planten.
  • Geen problemen als je een bloemenallergie mocht hebben.
  • Je kunt ze neerzetten waar je zelf wilt: zon, schaduw, woonkamer, keuken, het maakt allemaal niet uit. Aan jou de keuze!
  • Je hebt geen groene vingers nodig, want zowel de bloemen als planten vereisen weinig onderhoud.
  • Het is een milieubewust product. Wist jij dat wij onze bloemen ook nog een verpakking in dozen van gerecycled karton? Zo zorgen we samen voor een duurzame oplossing.
  • Jouw lievelingsbloem normaal alleen beschikbaar in een bepaald seizoen? Met kunstbloemen heb jij het hele jaar beschikking tot jouw favoriete bloemen!
  • Niet alleen zijn ze het hele jaar door beschikbaar, ook zijn ze verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren! Zo val jij misschien wel op met een zwarte roos, velours bloem of een glitter orchidee tijdens de feestdagen.

    Nog niet overtuigd van de keuze voor kunstbloemen? Kom eens een kijkje nemen in onze winkel en ervaar de echtheid van onze zijden bloemen!