Wat is de Traditionele Betekenis van Bloemen?

Wist je dat bloemen vaak een traditionele betekenis hebben? Deze betekenis komt meestal voort uit folklore en mythen. Het is goed om te weten dat niet alleen het soort bloem een specifieke betekenis heeft, maar dat ook de kleur van belang is.

Wist je dat bloemen vaak een traditionele betekenis hebben?

Deze betekenis komt meestal voort uit folklore en mythen. Het is goed om te weten dat niet alleen het soort bloem een specifieke betekenis heeft, maar dat ook de kleur van belang is. Dit geldt met name voor rozen en tulpen. Met bloemen is het mogelijk om een boodschap over te brengen. Niet voor niets is het gezegde “Zeg het met bloemen”.

Waar staat de rode roos voor?

De rode roos staat voor liefde, trouw, respect en vriendschap. Tot het begin van de 19e eeuw waren er alleen witte tot roze gekleurde rozen. De rode roos verscheen rond 1800 en werd al meteen ingezet voor romantiek. Is de roos volledig in bloei, dan is de liefde vurig, oprecht en volwassen. Een dichte knop kan ook betekenen dat de liefde nog geheim moet blijven of nog moet ontluiken.

Wat is de betekenis van een bos witte tulpen?

De kleur wit is puur, onschuldig, smetteloos en zuiver. Daarom staat een bosje witte tulpen voor vergeving: je kunt het aan iemand geven omdat je sorry wilt zeggen, of juist om aan iemand te laten weten dat je om hem of haar geeft.

Welke bloem staat voor kracht?

De gladiool staat symbool voor kracht, overwinning en trots. Bij de finish van de Nijmeegse Vierdaagse krijgen de wandelaars dan ook deze prachtige bloem. De naam gladiool is afgeleid van het Latijnse woord ‘Gladius’ wat staat voor zwaard. Wist je dat het spreekwoord ‘De dood of de gladiolen’ betekent dat het een mislukking wordt of een glorieuze overwinning?

Wil jij ook een boodschap overbrengen met bloemen? Hieronder hebben wij een aantal bloemen met hun betekenis voor jou op een rij gezet.

Agapanthus: De bijnaam van Agapanthus is ‘Bloem der liefde’, van het Griekse woord ‘agave’ (liefde) en ‘anthos’ (bloem).

Anemoon: De anemoon staat voor zorgzaamheid.

Anjer: De anjer betekent toewijding, fascinatie maar ook grilligheid.

Camelia: De camelia is de bloem van de schoonheid.

Campanula: Met de campanula druk je dankbaarheid uit.

Chrysant: De chrysant staat voor geluk, gezondheid en eerlijkheid.

Dahlia: De dahlia staat symbool voor weelde, kracht en voor de boodschap ‘voor altijd de jouwe’.

Hortensia: De hortensia betekent verrassend, begrip, impulsiviteit maar ook instabiliteit.

Leeuwenbek: Met de leeuwenbek druk je de liefde voor wetenschap en geheim kunnen bewaren uit.

Lelie: Vooral de witte lelie staat voor zuiverheid en geluk.

Lisianthus: De lisianthus staat voor waardering, dankbaarheid en charisma.

Narcis: De narcis staat voor ijdelheid en zelfzucht. Vandaar de term ‘narcist’.

Orchidee: De orchidee staat voor schoonheid, liefde en aanhankelijkheid.

Pioenroos: De pioen staat symbool voor een gelukkig leven en goede gezondheid.

Ranonkel: De ranonkel staat voor charme.

Roos: De roos staat voor liefde, genegenheid, geluk en vreugde.

Scabiosa: De scabiosa betekent ongelukkige liefde.

Tulp: De tulp heeft verschillende betekenissen: rood staat voor perfecte liefde, paars voor Koninklijk, geel voor vrolijkheid en wit voor vergeving.

Heeft dit jou op ideeën gebracht? Bij Viv! Home Luxuries hebben we een uitgebreid assortiment kunstbloemen en zijden bloemen. Ze zijn schitterend, levensecht, en uitsluitend van zeer hoge kwaliteit. Je kunt de bloemen los in een vaas zetten of je maakt er een speciaal boeket van vol betekenissen!